Ranskalaisen illallisen tärkeä osa, juustot! Ranska - Suomi sanastoa
Unohdin sitten sen oleellisen ranskalaisen illallisen osan, nimittäin juustot. Kun iltasyöminen tehdään viimeisen päälle, niin pääruoan (plat principal) ja jälkiruoan (dessert) välissä nautitaan juustoja (fromages)! Lounaalla se ei ole välttämätöntä, mutta toki silloinkin se on mahdollista.
Ruokalistassa on yleensä pääruokien ja jälkiruokien välissä varattu oma paikkansa juustoille, yleisimmin sieltä löytyy sinihimejuusto (Roquefort), valkohomejuusto (Brie) , vuohenjuusto (fromage de chevre) ja joku kova juusto, kuten Comte. Oikein ranskalaisissa illallisravintoloissa juustot tuodaan pienessä tarjoiluvaunussa pöydän viereen, josta jokainen voi sitten valita juustonsa.
Juustovalikoimaan sisältyy aina alueen omat juustot, jotka ovat usein pienten tuottajien tekemiä, vuohenjuustoja tai pitkään kypsytettyjä kovia juustoja.
Ruokalistassa on yleensä pääruokien ja jälkiruokien välissä varattu oma paikkansa juustoille, yleisimmin sieltä löytyy sinihimejuusto (Roquefort), valkohomejuusto (Brie) , vuohenjuusto (fromage de chevre) ja joku kova juusto, kuten Comte. Oikein ranskalaisissa illallisravintoloissa juustot tuodaan pienessä tarjoiluvaunussa pöydän viereen, josta jokainen voi sitten valita juustonsa.
![]() |
Juustokärry |
Tuo kartta on tosi hyvä.
VastaaPoistaJa on sanastokin.
T : Bavaria
Hyvää tietoa ja mainio kartta! Nyt maistuisi comte ja siihen kylkiäisiksi Roquefortia!
VastaaPoista