torstai 9. heinäkuuta 2015

Suomen suuntaan

Kesän Suomi-matka alkaa huomenna.  Sunnuntai-illaksi on varattu laivapaikka Kapellskäristä Naantaliin, ja aikaa on riittävästi rauhalliseen Saksan, Tanskan ja Ruotsin läpiajoon.  Vielä on harkinnassa, ajammeko Tanskan läpi ja Ison-Beltin sillan kautta vai menemmekö Puttgardenin rantaan katsomaan mahdollisia jonoja.  Harmittavaa, ettei lauttayhteydelle Puttgardenista Rödbyhyn ole mitään reaaliaikaista infoa saatavilla jonoista, vaan on otettava riski ja mentävä paikanpäälle katsomaan.  Vaihtoehtoinen ajo Tanskan läpi ei ole kuitenkaan niin paha rasti, etteikö sitä voisi tehdä, riippuu vähän vuorokaudenajasta, milloin on liikkeellä.

Suomessa tehdään tiukka, aikataulutettu reitti kiertäen sukulaisia ja ystäviä, paluu on pari viikkoa myöhemmin myös Naantali-Kapellskär yhteydellä.

Leirintä-alueille emme pysähtele yöpymään, mutta kyllä se on Tuuri käytävä katsastamassa ! Ihan vain kuriositeettinä, ei sen vakavampia tarkoituksia ole ostoksia tehdä, mutta eiköhän jokainen itseäänkunnioittava karavaanariksi lukeutuva kulkija käy siellä ainakin kerran ?

Tällaisen ranskankilvissä olevan kulkimen kun näette jossain, niin tulkaa moikkaamaan!


2 kommenttia:

  1. Tämä maa on yksi kauneimmista. Kuka tahansa haluaisi viettää loman tässä kauniissa paikassa. Se on todella hyvän ja hyödyllisen artikkelin ansiota.

    VastaaPoista