tiistai 8. joulukuuta 2020

Vuosi lähenee loppuaan

Eilen aamulla huomasin sähköposteissani mielenkiintoisen viestin. Paikallinen kauppakeskus, jossa on suuren päivittäistavarakaupan lisäksi useita pienempiä kauppoja, lähinnä vaateliikkeitä, mutta myös terveystuotteita myyvä liike sekä kukkakauppa, lupaa antaa tämän viikon kaikista ostoista 30 % takaisin suoraan pankkitilille kanta-asiakkailleen. siis kolmannes ostosten hinnasta rahana takaisin, ei lahjakortteina, eikä muina bonuksina! Tämän edun saamisen edellytyksenä on antaa pankkitilin numero kauppakeskukselle ja olla kanta-asiakas.


Herää kysymyksiä, että mikä saa kaupan tekemään tällaisen liikkeen?  Onko se COVID-19 aiheuttama lamaannus kaupoissa ja nyt on saatava vähätkin varastot tyhjiksi vai onko takana jokin muu syy, jonka seuraukset nähdään vasta tulevaisuudessa? Kenties uusi maksutapa, jolloin kassalla riittää kanta-asiakaskortin vilautus ja maksu menee suoraan tililtä vai olisiko tulossa joku muu, vielä radikaalimpi muutos asiaan?  Nythän suoraveloitukset toimivat jo Ranskassa, ne valtuutetaan tapahtumaan yhä paperisella valtakirjalla, joka toimitetaan aina laskuttajalle.

Me emme kuitenkaan aio liittyä tähän prosessiin, kahden hengen taloudessa ei ole niin suuria kuluja, että riskeeraisimme tietojemme jakamisella mahdollisesti (jo kadonnutta) yksityisyyttä...  Muutenkin oleme siirtyneet pikkukauppojen asiakkaiksi, suosikkimme on Turkish Market Le Muy:ssä, jossa on aivan uskomattoman hyvä lihatiski ja superpalvelu.  Tuotteet ovat erilaisia kuin normikaupoissa, mutta äkkiä niihin pääsee sisään ja löytää mahtavia asioita.  Mausteet ovat aivan omaa luokkaansa tässä kaupassa ja niiden hinnat ovat murto-osa kauppaketjujen omista tuotemerkeistä.  Hedelmät ja vihannekset ovat myös enemmän lähituotantoa, tai sitten kasvatettuja ei-tehotuotantomenetelmin.

Koronasta ei ole mitään merkittävää mainittavaa, odottelemme joulukuun 15. päivää, jolloin olisi luvassa lisää helpotuksia nykyisiin liikkumisrajoituksiin, mutta tartuntojen määrä on kuitenkin edellytettyjen rajojen yli ja saattaa olla, ettei helpotuksia ole tulossa.

Rokotuksista puhutaan paljon, mutta kaikki odottavat varsinaisia tuloksia muualta ensin.  Tärkeää on kuitenkin se, ettei kukaan puhu rokotuksen antamasta suojasta, minkälaisen immuniteetin ja kuinka pitkään kestävän se antaa! Tällaista ei ole näkynyt missään mainittavan, ilmeisesti kukaan ei tiedä onko rokotuksesta saatava suoja kuukauden vai puoli vuotta?

Mieli tekisi tulla käymään Suomessa, sukulaisia ja ystäviä tapaamaan, mutta tällä hetkellä ei voi ottaa sellaista taukoa arkeen, että voisi viipyä matkalla yli viikon.  Se on minimi karanteenien vuoksi, jos kerran kolme päivää joutuu olemaan eristyksissä ennen kuin on testeillä varmistunut olevansa terve.

Kaikesta huolimatta, hyvää Joulun odotusta ja pysytään terveinä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti