lauantai 22. marraskuuta 2014

Autolautalla Sveitsiin

Dachaun kierroksen jälkeen ajelimme hiljaisina illaksi Ravensburgiin.  Parkki löytyi kaupungin kupeesta, vanhasta keskustasta reilun kilometrin päässä. Muutama auto ennestään paikalla, sähköä tarjolla 50 senttiä kW ja ilmoitustaululla tieto, että "Frau" se ja se tulee keräämään yöpymismaksun illalla kuuden jälkeen.

Modernit sähkökaapit
Iltakävely keskustaan paljasti vauraan kauppahistorian omaavan kaupungin, talot ovat viimeisen päälle kunnostettuja ja liikkeet laadukkaita ja hinnakkaita putiikkeja.  Palattuamme autolle kuuden jälkeen, Frau koputti oveen ja antoi kuitin kahdeksan euron yöpymismaksusta.

 
Ravensburg on mainittu historiassa jo vuonna 1088, ja keskiajalla se oli jo kunikaallinen vapaakauppa-kaupunki.  Sen tunnuksina ovat kaupungin muurit kolmine portteineen sekä kymmenen keskiaikaisen linnoituksen tornia.  Tämä on vaurasta Baijeria, todellakin!

Aamulla otimme suunnaksi Bodenseen ja sen rannalla olevan Friedrichshafenin. Kohta tien varressa oli tien viitat, joissa mainittiin laivayhteys Sveitsiin.  Jopas jotakin, Sveitsiin pääsee laivallakin, ei ihan äkkiä uskoisi!  Friedrichshafenista kulkee autolautat Romanhorniin Sveitsin puolelle ja muutenkin laivaliikenne on runsaampaa Bodenseellä kuin lähes samankokoisella Genevenjärvellä. Bodenseellä järjestetään ympäri vuoden risteilyjä, kun taas Genevenjärvellä ei talviaikaan tapahdu mitään.

Rekka menossa lauttaan

Autolautta Sveitsiin

Jouluristeilyjen mainos

Zeppelinmuseo

Kulttuuritalo

Asiallinen rantaravintolaFriedrichshafen on ilmailuhistoriassa merkittävä paikka, jossa saksalainen lentokoneteollisuus Dornierin ja Maybachin avulla nousi kukoistukseensa, ja josta Zeppelin ilmalaivat olivat kotoisin. Lentokentän kupeessa on Dorniermuseo ja järven rannassa Zeppelinmuseo.

Emme ottaneet lauttaa Sveitsiin, vaan ajoimme pohjoisen kautta Bodenseen toiselle puolelle nauttien kauniista maisemista.  Poikkesimme paikallisen matkailuautokauppiaan pihassa tutustumassa valikoimaan ja totesimme hintatason olevan noin 5000 euroa korkeampi kuin Ranskan tai muun Saksan alueella.  Sveitsin läheisyys vaikuttaa heti hintoihin.

Eivät saaneet meidän mäyrikset tuollaisia, kun ei ollut kokoja enää...

Ja näin sitä rypistettiin peltiä Ravensburgissa
Loppumatka kotiin kulki seitsiläisellä moottoritiellä, joka on tylsän turvallista ajaa...

1 kommentti:

  1. ”Tämä on vaurasta Baijeria, todellakin!”

    Saanko korjata? Ravensburg ei ole Baijerissa vaan Baden-Württembergin osavaltiossa.

    VastaaPoista