keskiviikko 5. marraskuuta 2014

SaiPan CHL peli Genevessä

Eilen tiistaina, 4. marraskuuta, Geneveen tuli SaiPa pelaamaan Geneven Servettesiä vastaan CHL-ottelun.  Saimme matsiin ilmaiset liput paikalliselta pohjoismaiselta yhdistykseltä, ei mitenkään suhteessa meidän blogiimme, vaan yksityistä kautta, joten lähdettiin kannustamaan.

Geneven halli ei ole koolla pilattu, mutta tehokkaasti rakennettu kompleksi, jossa samassa korttelissa ovat yleisurheilun harjoittelupaikat, seinäkiipeilyhallit, harjoitusjäähalli sekä uimahalli.  Kaikki nivoutuu samaan rakennukseen, tietysti urheilubaareineen ja muine palveluineen. Istumapaikkoja hallissa on  reilut 7200 ja eilen paikalla oli 5124 katsojaa.

Geneve-Servettes HC:n tunnus on kotka, ja ihan oikea , nimeltään Sherkan,  on jokaisen ottelun alussa kentällä ohjaajansa kanssa.  Yleisön viihdykkeeksi kotka tekee pienen kierroksen kentällä ja palaa ohjaajansa luokse.  Tämä ei siis ole villi lintu kuten Helsingin stadionin huuhkaja.

Ottelu oli aika puuduttavaa katsottavaa, Geneve otti kolme jäähyä ensimmäisessä erässä, mutta SaiPa ei saanut maaleja aikaiseksi ja viimeisen erän viisi viimeistä minuuttia SaiPalla oli taas ylivoimapeliä, mutta Geneve voitti 2-0.  Aika voimatonta pelailua, molemmilla joukkueilla, Geneve oli kuitenkin parempi.  Seuraava ottelu on 11.11.2014 Lappeenrannassa ja  jatkoon menijä on se, joka on tehnyt enemmän maaleja.  On SaiPalla kirimistä...