keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Napoleonin jäljille...Huomenna suuntaamme etelään, tarkoituksena suunnistaa Ranskan Rivieran suuntaan, Napoleonin reittiä pitkin. Ranskan keisari Napoleon kukistui Waterloon taistelussa 18.6.1815, mutta ennen sitä Ranskassa elettiin Napoleonin sadan päivän keisarikunta-aika, joka alkoi siitä, kun Elballe karkotettu Napoleon pakeni saarelta ja kaappasi vallan kulkemalla tukijoidensa kanssa Välimeren rannalta Alppien yli Grenoblen kautta Pariisiin maaliskuussa 1815. Waterloon taistelun jälkeen Napoleon syöstiin vallasta ja karkoitettiin Saint Helenan saarelle.

Nykyisin tie tunnetaan N85:nä ja se on hyvin merkitty reitti Golfe Juanista Grenobleen, pituudeltaan 331 kilometriä.  Maisemat reitin varrella ovat erittäin vaihtelevat, Alppien korkeuksista viljaviin peltoihin laventelikukkineen.

Odotukset ovat korkealla ja säänkin pitäisi olla kesäinen, suorastaan helteinen, joten matkaan...

Matkaamme varjostaa surullinen tapahtuma, vanhin koiramme, 13-vuotias kääpiömäyris Viivi jouduttiin lopettamaan tänään eläinlääkärissä, pahentuneen sydänvian ja Cushingin taudin vuoksi.  Tuntuu oudon hiljaiselta kotona, sillä Viivi oli kaikista vaivoistaan huolimatta se, joka keittiössä pyöri jaloissa aina ja nukkui muun ajan jalkojen vieressä.

Kepeät mullat Viiville Juran rinteessä!

Viivi Les Saintes-Maries-de-la-Merissä viime vuonna, vielä jaksoi loikkia rannassa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti