torstai 27. maaliskuuta 2014

Helmiä matkan varrelta


Serre-Ponconin tekojärvi on Ranskan kaakkoisosassa ja se on yksi Länsi- Euroopan suurimmista tekojärvistä. Sen pato on 123 metriä korkea ja siitä lähtevä joki, Durance, yhtyy Rhone-jokeen. Tekojärvi valmistui 1961 ja sen alle jäi muutama kylä.  Järven muodostumisesta on tehty elokuva 'Girl and the river', Jean Gionon käsikirjoituksen mukaan.  

Nyt järvi oli lähes tyhjä, ja suosittu vesiurheilukohde oli hylätty ja autio.  Tosin maaliskuu vaikutti myös asiaan, liian aikaista vesileikeille. Toivottavasti järvi saadaan kesäksi kuntoon.


Tämä ei ole yökerho englantia puhuville erikoisuuksien harrastajille, vaan ranskalainen leipomo, tosin aika voimallisesti mainokset hyppäävät silmille.


Miltä mahtaa maistua marsupizza? No, nimi viittaa marsupilamiin, joka on erittäin suosittu sarjakuvahahmo Ranskassa. Pizzan voi varmaankin tilata viereisestä puhelinkopista ennen noutoa !Kesäisistä maisemista pääsee tähän aikaan vuodesta muutamassa tunnissa talveen, kun on mahdollisuus nousta reilun kahden kilometrin korkeuteen.  


Kaikilla ei ollut autossa yhtä kivaa, koirien turvaksi laitettuun verkkoon jäi tämä yksi kaveri muutaman kerran kiinni, kun yritti tulla ohjaamon puolelle.  Ja sekös harmitti !


Aamukahvit italialaisessa luomukaupassa, eipä ollut hinnalla pilattu. Herkullinen leivonainen tuli syötyä ensimmäisenä...  Kahvi oli lyhyt ja vahva, aivan toista kuin ranskalainen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti