sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Poikkeustila näkyy ja tuntuu oppilaitoksissakin

No tulihan edelliseen postaukseen vähän selvennystä.  Kylän pormestari toimi ihan oikein, tosin hieman etuajassa, sillä huomisesta, manantaista marraskuun 23. päivästä lähtien Ranskassa ja etenkin Suur-Pariisin, Ile-de-Francen alueella on voimassa tiukat säännöt koulujen ja oppilaitosten toiminnassa.



Tähänkin asti esikoulut ja ala-asteet ovat noudattaneet käytäntöä, että lapset tuodaan ja haetaan koulusta, ketään ei päästetä yksin koulutielle.  Samoin koulualueelle kulkemista sisään ja ulos on kontrolloitu tarkasti, mutta nyt astuu voimaan vielä tiukemmat säännöt.


Koulujen ympäristöä tullaan valvomaan ja pysäköinti koulujen läheisyyteen on kielletty (!) Ile-de-Francen alueella.  Aikuisia kehoitetaan olemaan viipymättä turhaan (s'attader) koulujen läheisyydessä, mutta minkäs teet, kun lapsia pitää odottaa... Henkilöllisyyksia saatetaan tarkistaa yllättäen ja muutenkin ennestään tiukka koulukuri tulee tiukentumaan entisestään.  Koulujen retkiä on rajoitettu tiukalla kädellä ja huomoitavaa on, että Pariisin ilmastokokoukseen jo ilmoittautuneet vierailut ovat kielletty ulkomaalaisilta opiskelijoilta!

Näillä mennään poikkeustilan aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti