lauantai 21. helmikuuta 2015

Peräänajon kohteena

Eilen perjantaina lähdimme vihdoin hakemaan Albinia takaisin huollosta, jossa se viettikin aikaa lähes kaksi kuukautta.  Sinä aikana ainoa korjaustoimenpide oli kattoikkunoiden tivistyksen vaihtaminen, joka tehtiin, sillä yhden kostuneen seinäpanelin vaihto ei onnistunut, kun Karmann ei pystynyt vielä sellaista toimittamaan...  No, kunhan se paneli tulee, niin se vaihdetaan sitten lennossa, lupasi huolto.

Aamu oli mitä hienoin, aurinkoa siniseltä taivaalta ja kuutisen astetta plussaa. Eikä märkää, saati lunta enää edes teidenvarsilla.  Sen kunniaksi pukkasin Peugeotin pesukoneeseen, ja hyvältähän se näytti lähteä parin tunnin matkaa ajelemaan.

Paitsi, eihän sieltä pesupaikasta pässyt kuin pari kilometriä kylän keskustaan, kun antaessani tietä parkkipaikan etsijälle, tuli takaluukkuun pakettiauto.  Edelläajavan laittaessa pakin päälle jarrutin vauhdin pysähdyksiin ja endin nostaa katseeni taustapeiliin, niin silloin kolahti.  Silmissä vilahti valkoinen paku peilissä, mutta ilmeisesti sillä ei ollut ylinopeutta, kylän läpi saa ajaa nimittäin 30 km/h.  Kojelautakamera kuvasi eteenpäin, mutta luulen, että hankin toisen kuvaamaan taaksepäin, sillä siellä on enemmän kuvattavaa yleensäkin...Vaimolle, minulle tai koirille ei käynyt mitään, eikä myöskään pakussa olijoille, vahingot jäivät materiapuolelle.  Eikä tuo Pösön peräkään paha ollut, muoviosat oikenevat mukavasti, paitsi takaluukun konstruktio oli kyllä vääntynyt sisään ja tehnyt metallipuolella ikävännäköistä jälkeä.  Ajokunnossa auto oli, kävimme hakemassa Albinin ennen Pösöpajalle menoa.  Nyt alkaa sitten ranskalaisen vakuutuskäytännön selvittäminen, vahinkoilmoitus tehtiin ja on jo matkalla.
Jos tästä päästään kokemaan byrokratian kukkasia, lupaan kirjoittaa siitä varmasti, mutta toivottavasti ne jutut jäävät vähiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti