perjantai 27. helmikuuta 2015

Kolarivaurioita

Viikko mennyt kolarista ja auton perää on purettu.  Rutistunutta peltiä löytyikin enemmän kuin oli arveltu ja kaikkineen korjauskustannusarvio on noin 4000 euroa!  Siinä onkin vakuutusyhtiöllä miettimistä, koska niin kutsuttu Argus-hinta meidän autolle on 4500 euroa.  Tänään piti lähettää auton viimeisin katsastusasiakirja sekä kaikki kuitit korjauksista ja huolloista, mitä autoon on meidän aikanamme tehty.  

Argus-hinta on käytetyn ajoneuvon keskihinta Ranskassa, johon vaikuttaa myös ajetut kilometrit ja varustelutaso.  Maksettu hinta vaihtelee yleensä +/- 10%  riippuen edellämainituista asioista. Hinnat päivitetään kuuden kuukauden välein ja ne ovat standardireferenssi kaikkien käytettyjen ajoneuvojen hinnoille.

Leboncoin.fr antaa hyvää suuntaa auton hinnoista. Olen samaa mieltä auton arvosta Argus-hintaan verrattuna. Vertailun vuoksi katsoin Nettiauto.com hintoja ja yksi samanikäinen perusmalli löytyi hintaan 4700 euroa, tosin sillä on jo ajettu 233tkm, meillä alle 150tkm ja sport pack-versio.

Mutta näin se on, nyt odotetaan ensi viikkoon ja katsotaan kuinka käy.

Purettua auto, keskellä näkyy painauma
Takaatulija osuikin melkein keskelle...
Varapyöräkotelokin on painunut kasaan, sen vaihtaminen nostaa korjauskustannuksia, koska peltipaja ei suostu oikaisemaan sitä...


 


1 kommentti:

  1. Hui, varovainen saa olla. Meidän auton perään myös ajoi toinen auto. Nyt se on menossa kolarikorjaukseen. Auton kolarivaurioiden korjaaminen on varmasti hankalaa. Ei minulta ainakaan siihen välineitä löydy. https://siroauto.fi/palvelut/kolarikorjaamo/

    VastaaPoista