keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Autoon hankittuja pikkuvarusteita

Jotain tavaraa aina tarttuu mukaan tarvikeliikkeistä, vaikka ei kaikki olisikaan niin tarpeellista.  Ja ne hinnat, tulee mieleen veneenomistajan vierailut Maritimissa, hinnat olivat aina kalliimmat, ihan pikkuruuveillekin.

No, turhaa tai ei, tässä on jotain, mitä meille on hankittu tähän autoon, tai jo aikaisemmin, mutta otettu tässä käyttöön:Samsungin 8" tabletti, toimii navigaattorina TOMTOMin sovelluksella.  Laitetta ei juuri käytetä muuhun, en pidä sen ominaisuuksista (Android), ja kosketusnäyttö on huono verrattuna iPadiin.

Kojelautakamera, Kiinasta tilattu pari vuotta sitten ja se näkyy kuvan laadussa.  Värit ovat mitä sattuu ja resoluutio on surkea.  Ei se paljoa maksanutkaan, olkoon nyt tuossa käytössä, jos se vaikka tallentaisi jotain merkittävää.  Tässä pari videota, nolottaa laittaa tällaista videomössöä näytille, mutta ei tässä GoProtakaan ole tarkoitus hankkia kojelaudalle. Ainakaan vielä...


Thitronik kaasuhälytin, esittelyvideossa hälytin laitetaan kojelaudan virtapistokkeeseen ja näytetään sen toiminta.  Mutta, eihän autossa ole yöllä virta-avain sisällä ja virrat päällä, eikä se kojelaudan pistoke toimi silloin.  Ostin sitten jatkopalan pentterin yläpuolella olevaan 12V pistokkeeseen, ja nyt hälytin toimii yölläkin.

Kaasupullon täyttöasteen mittari, sekä Dometicin kynä, jolla kaasupullon täyttöastetta voi tutkia.


Täyttöasteen mittari on kätevä myös ilmaisemaan mahdollisen vuodon, jos asteikko siirtyy vihreästä punaiseen kaasupullon ollessa auki ja muiden laitteiden ollessa kiinni, niin silloinhan on vuoto jossain.  Mutta en ole vielä saanut pulloa niin tyhjäksi, että näkisin, ilmoittaako se kaasun vähenemisestä, vai loppumisesta pelkästään.  Dometicin kynä on tarkka käyttää, se pitää olla juuri 90 asteen kulmassa pulloa vasten ja sitä pitää painaa kovaa pulloon kiinni.  Toistaiseksi olen tyytynyt arvailemaan näytön tarkkuutta, kun vasta ensimmäinen pullo on menossa.

Kolme viimeksimainittua on ostettu Narbonne Accesoires-nettikaupasta, nopea toimitus, tosin yrityksellä on liikkeitä myös Ranskassa, mutta varastot ovat aika pienet.

Hälytinjärjestelmää olen etsinyt, joka olisi tarpeeksi monipuolinen ja CAN-väylään kytkettävä.  Thitronikilla näyttää olevan yksi sellainen, onko kenelläkään kokemusta väyläpohjaisista hälytinjärjestelmistä ?

1 kommentti:

  1. Toi Dometicin kynä on tosiaankin turhankin tarkka asennostaan, mutta muuten se on erittäin käyevä.
    Toi kaasuhälytin on näppärä, mie laitan sen aina kiinni hellan yläpuolella olevaan pistokkeeseen yöksi.
    Ulko-ovessa hidasteena perinteinen varmuusketju ja oven väliin laitan iltasella matkapalovaroittimen lisähälytin liuskan, eli kun ovea raottaa edes vähän alkaa hälytin parkumaan likemmä 100 dB voimalla.
    Nyt on turvallisempaa reissuta milloin minnekkin

    VastaaPoista