lauantai 3. toukokuuta 2014

Vastauksia kysymyksiin

Lisäsin blogin linkin karavaanari.org foorumille ja siellä kysyttiinkin muutamaa käytännön asiaa.  Päätin vastata täällä blogissa säilyttääkseni yhden paikan kirjoituksille.

Alan kysyy, että "Miten noiden jetonien kanssa mahtaa olla, onko ne joka paikassa erilaisia? Itellä kertynyt auton "miljoonalaatikkoon" muutama käyttämätön, lähinnä suihkujetoni.
Toinen, mikä uteloittaa, on sakkojen vanhentuminen. Ei ole kohdalle osunut, mutta jos niin käy niin kuinkahan pitkä mahtaa aika olla?"

Jetoneita on tähän mennessä ollut kahta eri mallia, sileä ja uritettu. Mutta koska olemme Ranskassa, eivät ne varmasti näihin kahteen malliin jää, vaan eri kokoisiakin tullee vielä vastaan. Wikipediassa mainitaan jetonien olleen käytössä Euroopassa jo keskiajalta lähtien, niin ei voi odottaakaan, että ranskalaiset olisivat niistä valmiita luopumaan. Käytetäänhän täällä shekkejäkin vielä päivittäin ! 


Sakkojen vanhenemisesta en osaa sanoa, mutta esimerkiksi ylinopeussakot vähentävät pistesaldoa ajokortilta ja menetetyn pisteen saa takaisin kahden vuoden rikkeettömän ajon jälkeen.  Pisteet eivät vähene esim. suomalaisesta ajokortista, mutta Ranskan ajo-oikeuteen  ne voivat vaikuttaa , jos hurjastelee kerralla kolmen pisteen menetyksen verran.


Pari sanaa ruuhkista, aina pitkän viikonlopun tai torstai-/tiistaipyhän aikana Euroopassa, tiet ovat erittäin ruuhkaisia. Joko kyseessäolevan maan vapaiden vuoksi, mutta myös naapurimaiden vapaapäivien takia.  Niin Saksan, Pohjois-Italian, Sveitsin ja Ranskan teillä on invaasio etelään vapaan alkaessa ja sama ilmiö pohjoiseen niiden loppuessa. Ruuhkat ovat alkavat pääsiäispyhistä ja jatkuvat viikonloppuisin ja niiden ympärillä syyskuuhun asti. Tämän kun tiedostaa, niin pystyy asennoitumaan ruuhkiin, ja ehkä ajoittamaan oman kulkemisen niitä välttäen.

7 kommenttia:

 1. Kiitos vastauksista ja mainiosta blogista.

  Kunhan saan auton reissukuntoon laittelen www.karavaanari.org foorumille juttua reittisuunnitelmastamme. Ranskaan saavun toukokuun lopulla, juuri helatorstain alla Piemontesta.

  t. Alan

  VastaaPoista
 2. No hyvä, pidetään yhteyttä. Olemme ilmeisesti Suomessa tuohon aikaan, mutta katsotaan, miten meidän aikataulunne menee,

  VastaaPoista
 3. Tervehdys vielä, googlettelin prepaid sim kortteja Ranskasta, mutten tiedä onnistuinko löytämään hyvää. Tarvetta olisi ainoastaan datasiirrolle, että pystyisi käyttämään reissaamista helpottavia sovelluksia ja lueskelemaan uutisia reissun aikana. Lebara.fr -osoitteesta löytyi yksi tarjous, Gigatavu tiedonsiirtoa ja kortti postikuluineen 36 euroa. Osaisitko sanoa, onko hinta kohtuullinen vai löytyykö parempaa?

  VastaaPoista
 4. Tuota noin, en osaa sanoa, vielä, pitää tutkia vähän tilannetta. Olen monesti todennut, ettö Ranska on kännykkäyhteyksien Afrikka, täälläne toimivat tai eivät toimi. Esimerkiksi oma Free Mobile toimii maan sisällä ok, mutta aivan sattumanvaraisesti Euroopan muihin maihin...

  Palataan asiaan, kun olen ottanut selvää asiasta.

  VastaaPoista
 5. Alan, millä laitteella otat nettiyhteyden ?

  VastaaPoista
 6. Todennäköisesti iPad2:lla, mutta asia on vielä hivenen auki. Harmillisia nuo erilaiset simmit joka vehkeessä, padin lisäksi on eri sukupolvien iPhonet, mutta ne pitäisi säilyttää omilla liittymillään ja vaihtaminen on työlästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lisäksi "Free WiFi" tai "WiFi Hotspot" mainokset Ranskassa ovat usein pelkkää promootiota, joko WiFi ei toimi, tai se on e-r-i-t-t-ä-i-n--h-i-d-a-s...

   En ole itsekään saanut selkeää kuvaa parhaasta prepaid dataliittymästä, mutta jos sinä kerran sait selville Lebaran palvelun ja hinnan, niin se lienee mahdollinen vaihtoehto. Tosin, sen kattavuudesta ja toimivuudesta on paha mennä sanomaan mitään. Ikävä kyllä.

   Poista