torstai 26. kesäkuuta 2014

Kohti Langresia

Huomenna starttaamme Haute-Marnen departementtiin, Langres-nimiseen kaupunkiin.  Viikonlopun ohjelmassa on Rallye Terre de Langres, Ranskan mestaruussarjaan kuuluva osakilpailu.


Ralliin starttaa Peugeot 208 R2 luokassa suomalainen Jaro Kinnunen, jonka kalustoa on valmistettu tulevaan sorakilpailuun tällä viikolla.

Jarospeed-tiimin virallinen tiedote:

Jaro Kinnunen starttaa innokkaana Ranskan soralle

Ensi viikonloppuna ajetaan Ranskassa Peugeot 208 Rally Cupin neljäs osakilpailu, Rallye Terre de Langres, johon Jaro Kinnunen lähtee jälleen haastamaan paikallisia nuoria kuljettajalupauksia.

Kinnunen on alkukaudella saavuttanut kovatasoiseksi muodostuneesta Cup-sarjasta viidennen ja kuudennen sijan. Peugeot 208 Rally Cupissa on viivalla 24 samanlaisella kalustolla kisaavaa nälkäistä kuljettajaa.

Viikonlopun ralli ajetaan sorateillä, joista olosuhteista Kinnusella ja kartanlukija Mikael Korhosella on jo yhden kisan verran kokemusta.

- Kauden aluksi vauhtimme on ollut hyvää sekä asfaltilla että soralla, mutta parantamisen varaa on toki jäänyt. Uudet tiet, olosuhteet ja renkaat ovat lisänneet haasteita, Jaro kertaa.

- Aika kaukana Ranskan soratiet ovat tyyliltään meille tutuista Suomen soraralleista. Nyt on sentään helpompi lähteä, kun on jo tuntumaa yhdestä paikallisesta sorakisasta.

- Edellinen ajamamme kilpailu sujui selvästi nousujohteisesti ja kaksipäiväisen rallin päätteeksi saavutimme jo pohja-ajan. Sille pohjalle on hyvä lähteä rakentamaan, Jaro jatkaa.

Alkukesän aikana Jarospeedin Peugeot 208 R2 -kilpuri on ollut Ranskan maalla, jossa sitä on huollettu tulevaa koitosta varten.

Kuljettaja on puolestaan pitänyt kotimaisemissa ajotuntumaa yllä treenaamalla tiimin vanhalla, useamman vuoden takaisella ralliautolla, Honda Civicillä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti