tiistai 26. elokuuta 2014

LED-varoitusvalo


Tein Suomessa Biltemasta mielenkiintoisen hankinnan:


Punaisena vilkkuvia ledejä ja magneetti, jolla valon saa kiinni vaikka mihin metalliin.  Jos nyt sattuisi jämähtämään autolla pahaan paikkaan, tuon voi laittaa vilkkumaan varoitukseksi muille.Tarkastelin koteloa vähän lähempää ja kiinnitin huomiota kiinnitysruuvien vieressä olevin + ja - merkkeihin.  Pakkohan se sitten oli avata ja katsoa, mitä sisältä löytyy.


Nuo merkit ilmaisevatt selvästi, että niihin voisi liittää ulkoisen virtalähteen.


Laite on laadukasta työtä.

Kiinnitysruuvit menevät piirilevyn läpi ja sieltähän löytyvät selvästi VP+ ja VP- merkinnät, eli ruuvien kautta voi syöttää virtaa laitteelle.  Ja mitä se sitten olisi? Paikalla olevasta patterista ei ota selvää muuta kuin tuon 600V merkinnän ja paristo on niin jämäkästi kiinni, ettei se irtoa rikkomatta koteloa.  Bilteman sivuilta löytyy tieto, että patteri on mallia CR123A.


Wikipedia auttaa taas, sieltä löytyy speksit, eli 3V Litium-paristo. Paristosta on myös olemassa ladattava versio, kunhan virta loppuu tuosta paikallaan olevasta, niin sitten on tarkistettava sen versio ja ulkoisen virran käyttömahdollisuusMutta kaikkiaan mielenkiintoinen ja hyvin tehty, vesitiivis valo.  Muuten, Lyypekin Citti-marketissa sama tuote maksaa 25 euroa!

1 kommentti:

  1. Miten tuo led-varoitusvalo on toiminut? Onko käytölle ollut tarvetta? Toivottavasti ei. Mielestäni hyvä ratkaisu kyllä autoilijalle. Kaverini asuu Lapissa ja hän oli ostanut vastaavan tilanteen varalle LED-paneelin. Hän on voinut kiinnittää sen auton katolle mikäli auto jostain syystä on päättänyt jäädä ihailemaan maisemia. https://www.tammivilkut.com/tuotteet

    VastaaPoista