lauantai 8. marraskuuta 2014

Saksanmaalla marraskuussa

Sadesäähän näytti tulevan tauko, joten lähdimme itään pe-iltapäivällä.  Tihkusateessa ja viikon lopun liikenteessä ajelimme Sveitsin halki, vähän Zürichin jälkeen pysähdyimme Kempthalin rastplatsille. Pimeä tuli kuuden aikoihin, pilvet roikkuivat matalalla ja ajaminen ei enää maistunut.  Huolimatta motarin jatkuvasta huminasta ja Zurichiin laskeutuvien koneiden jylinästä nukuimme erittäin hyvin aamuyhdeksään saakka!

Aamu valkeni kirkkaana ja raikkaana, kahdeksan astetta varjossa, aurinko nosti lämmöt äkkiä viiteentoista...

Tavoitteeksi tälle päivälle otimme Neuschwansteinin linnan Saksan puolella Baijerissa. Itävallassa poikkesimme kauppaan ostamaan paikallista espressoa, maan paahto kahvipavuissa on erilaisen aromikas kuin Italiassa ja Ranskassa, mutta makuasioistahan voi aina keskustella...

Liikenne Saksan puolella oli yllättävän rauhallista ja pääsimme perille alkuiltapäivästä. 


Ludvig II Neuschwansteinin linna on taattu turistipyydys, väkeä oli kahden linnan alueella riittävästi. Kiersimme ylös jalan koirien kanssa kuuluisammalle linnalle, mutta emme menneet sisäkierrokselle. Lipunmyynti tapahtuu alakylässä ja ostaessasi lipun, saat kierroksen numeron ja kellonajan. Nämä tunnukset ovat ilmoitustauluilla linnanpihalla, jossa voi viettää aikaa vaikka ostellen matkamuistoja tai kuumaa viiniä.

Yöksi ajoimme Fusseniin, josta löytyi stellplatz hintaan 13 euroa yö, sähköä 1,4  KW eurolla, ilmainen, mutta hidas WIFI ja muut peruspalvelut. Vieressä Lidl, Aldi, juomakauppa, vaatekauppa ja kenkäkauppa. Onneksi huomenna on sunnuntai ja kaupat kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti