lauantai 6. joulukuuta 2014

GSM-START asennus


Laitteen kytkentä tapahtuu lämmittimen ohjaimeen tuleviin kaapeleihin.  Yhteensopivat ohjaimet ovat sekä Webaston, että Eberspächerin mallit:

Kuva GSM-START

Minulla on Eberin Mini controller, ja se sijaitsee auton takaosassa yläkaapin seinässä.  Aloittaessani asennusta otin esiin mukana tulleet johtosarjan sekä liittimet. Muita tarvittavia työkaluja ei minulla ollut kuin papukaijapihdit liittimien puristamiseen.

Kuva GSM-START

Asennus on erittäin helppo, ohjeen mukaan kolme johtoa liitetään "ryöstäjillä" ohjaimen kolmeen johtoon, värien mukaisesti.  Mutta, minulla vaikeutena oli se, että ohjaimelle tulevat johdot ovat erittäin tiukalle vedettynä kaapin sisällä, ja jouduin tekemään kaiken ahtaassa paikassa, ja väärällä, vasemmalla kädelläni...  Muutama ärräpää taisi päästä, ennenkuin johdot olivat kytketty.


Ennenkuin johtosarjan kytkee laitteeseen kiinni, on asennettava SIM-kortti paikalleen.  Neljä ruuvia pitävät kannen tiukasti kiinni, avaamisen jälkeen SIM-kortin saa paikalleen.  SIM-kortissa EI saa olla PIN-kysely päällä, eli ennenkuin se asennetaan laitteeseen, on syytä käyttää se puhelimessa ja poistaa PIN-kysely.  Käyttöohjeessa muistutetaan myös, pre-paid liittymää käytettäessä ja saldon ollessa loppu, et saa takaisin laitteelta viestejä, mutta kaikki lähetettyjen viestien komennot toimivat.

Kun liitin on kytketty laitteeseen se alkaa toimimaan.  Led-valot ilmaisevat laitteen toiminnan, sininen valo vilkkuu ensin kerran sekunnissa laitteen hakiessa verkkoa ja yhteyden saatuaan, se vilkkuu neljän sekunnin välein.  Ja kyllä, näin se toimi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti