perjantai 18. heinäkuuta 2014

Vibsolas käytössä

Nyt on testattu Vibsolas Geaa jo jonkin aikaa.  Asetin keskusyksikön yläkaappiin ja otin virran 12V liittimestä.  Johdon toisessa päässä on isompi 12V liitin ja siinä viiden voltin USB pistoke, josta virta menee keskusyksikköön.

Antureista kaksi kiinnitin oviin, yhden sivuoveen ja toisen takaoveen.  Kolmannen sijoitin jääkaappiin irrallisena.  Näin sitä voi siirtää paikasta toiseen tarvittaessa, siis telineessään.  Kaikki anturit aistivat liikettä, magneettia en ottanut käyttöön tässä vaiheessa.

Yhden hälytyksen olen saanut Gealta, ja sen sai aikaan sadan metrin päässä tapahtunut Ranskan kansallispäivän ilotulitus kylässämme. Erittäin hyödyllistä on ollut tarkistaa lämpötiloja autossa, jääkaapin asteet ennnen reissuun lähtöä ja etenkin koirien jäädessä autoon voi tarkistaa, onko siellä liian kuuma.

Auto laitettiin parkkiin puiden alle varjoon, ja asteita ulkona lähes +30, mutta kattoikkunoiden ollessa auki ja tuulen kierrättäessä ilmaa, lattialla lämpötila jäi +25 asteeseen ja ovien yläreunoissakin vain +28 asteeseen.  Emme tietenkään jätä koiria kuumaan autoon, mutta nyt saamme tosielämän testissä havaita reaaliaikaisesti lämpötilat autossa!

Tänään on ollut parhaimmillaan +32 astetta varjossa, ja autossa huippulämpötila sivuovessa kohosi +45 asteeseen.  Jääkaapissa lämpöä oli samalla hetkellä +25 astetta, tosin se ei ollut päällä ja ovi oli raollaan.




Älypuhelinsovellus on helppokäyttöinen ja opastava, eikä salasanaa tarvitse muistaa.  Se tulee automaattisesti sovelluksesta tekstiviestin alkuun. Muutaman kerran on käynyt niin, että sovelluksen avaa tekstiviestin lähetysikkunan, mutta lähetysnapin painamisen jälkeen ei tapahdu mitään hetkeen, ja sitten sovellus palaa omaan näyttöönsä.  Tekstiviesti ei olekaan lähtenyt, kun sitä menee katsomaan lähetetyistä viesteistä. Lähetyksen saa toimimaan vasta, kun käynnistää puhelimen uudestaan.  Tämä saattaa olla ominaisuus iPhonessani, koska suurimman osan aikaa Gean sovellus toimii hyvin.

Laitan lisää tietoja Gean toiminnasta sitä mukaa, kun niitä kertyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti