perjantai 19. syyskuuta 2014

Pois tulvan tieltä myrskyn uhatessa

Vaikka kuinka hienoa onkaan mennä kämppärille joen rantaan, niin riskit ovat aina tiedostettava!  Jälleen on nähty, ettei tulvavaroitukset ole turhia jokien varrella Ranskassa.

Ukkosmyrsky sateineen sai joen tulvimaan ja pyyhki leirintäaluetta mennessään aiheuttaen suurta vahinkoa. Neljä kuollutta ja kaksi kadoksissa vieläkin. Ja tämä eilisaamuna Lanquedoc-Roussillonissa...
Nämä ilmiöt ovat jokavuotisia Ranskassa, vaikka niiden mahdollisuudet tiedostetaan, silti tuhon jäljet on aina huomattavat. 

Vähän kuin veneillessä, autollakin liikuttaessa on otettava huomioon säämuutokset ja suunniteltava pysäköinti sen mukaan. Ei joen rantaan, eikä missään nimessä joen varteen alavaan maastoon, vaan aina riittävän korkealle, jos myrskyn uhka on todellinen. 

Ikäviä uutisia näin kauniin viikonlopun aluksi.  Ja lisää myräkkää on luvassa tuolle alueelle, me pysymme onneksi  täällä kotona  korkealla mäellä tämän viikonlopun.

2 kommenttia:

  1. Ainakin yhdellä niistä leirintäalueista, joissa olemme Languedocissa majoittuneet, oli joka puolella kylttejä tulvavaarasta ja evakuointireiteistä. Tuo alue oli noin puolen kilsan päässä merenrannasta.

    Ja toinen riski on tietty sitten ne myrskyissä mahdollisesti kaatuvat puut.

    Me1ian

    VastaaPoista
  2. Täyttä asiaa, niihin on syytä uskoa.

    VastaaPoista