tiistai 16. syyskuuta 2014

Vanhoja autoja Chamonix:issa

Kuten edellisessä postauksessa kirjoitin, kävin La Cluzasissa yöpymässä ja jatkoin matkaa Chamonix:iin katsomaan Le Tour du Mont Blanc-kokoontumisajoa vanhoille autoille.

La Clusazissa hyvää oli rauhallinen yöpyminen, sekä erittäin hyvä pizza paikassa nimeltään Pizz'Avalanche.  Täytteenä oli creme fraiche, sinihomejuusto, mozzarella, omena, saksanpähkinä ja ankanrintaa.  Maut sopivat erinomaisesti yhteen, ja vatsa tuli täyteen!Viileän yön jälkeen, mittarissa +6 aamulla, lähdin ajelemaan aikaisin eteenpäin ja nautin aamuauringon alkaessa lämmittää laaksojen pohjia.  Keli oli mitä hienoin, taas.


Vuorilta laskeutuminen moottoritielle oli melkoista mutkamäkeä taas ja sai jarrut kuumenemaan.  Tässä tullaan alas Nancy-sur-Clusesista, tiellä ei ole liikaa leveyttä kallionseinämien kupeessa...Matka Chamonix:iin sujui kevyesti moottoritietä, allaolevassa videossa on pätkä siltä kohtaa, kun Arven laaksosta noustaan pitkää siltaa Chamonixin laaksoon.  Filmi on tuplanopeudella, ettei sen katsominen kestäisi liian kauaa.  Loppuosa on saapuminen Chamonixin isompaan parkkin, jonne en kuitenkaan jäänyt, koska suurimman osan tilasta vei sirkuksen majoitusvälineet...


Parkiksi löysin keskustan itäpuolella olevan 24h paikoitusalueen, tosin ihan tien varressa ja junaradan vieressä, mutta illasta alkaen siellä oli rauhallista. Ensin olin tien oikeassa reunassa, auton sai mukavasti varjoon, mutta yöksi siirryin vasemmalla olevaan riviparkkiin, kun sinne tuli tilaa henklöautojen lähdettyä pois.Parkki on erittäin mukavasti keskustan tuntumassa, kävelin useampaankin otteeseen sitä väliä, kun piti käydä kaupungilla autoja kuvaamassa tai sitten vaan iltakaljalla...No sitten varsinaiseen aiheeseen;  Le Tour du Mont Blanc on vuosittain järjestettävä tapahtuma vanhemmille autoille, jotka ajavat vuoren ympäri päivässä, noin 400 km Italian ja Sveitsin kautta palaten Chamonixiin.  Matkalla on tietty ranskalaiseen tapaan aamiainen, lounas ja iltapäiväkahvit eri kaupungeissa.  Tavoitteena ei ole nopein suoritus, vaan autot ajavat normiliikenteen seassa reitin, joka on speksattu Roadbookiin.  Nuotteja ei tarvitse tehdä, ajaa vain ja nauttia nähtävyyksistä ja hyvästä säästä, jos sellainen sattuu kohdalle.  Lauantai-ilta oli upea ja aurinkoinen, kun osa autoista lähti koelenkille, mutta sunnuntai-aamu puoli seitsemältä roikkuivat pilvet nilkoissa ja asteita oli alle kymmenen...  Kyllä se vähän koetteli avoautoissa lähtijöitä.


Kaupungissa oli lauantaina vähän enemmän ihmisiä iltapäivän auringossa, illalla taas ainostaan ravitoloissa oli väkeä, muuten hyvin hiljaista.  Sesonki on hiljaisinta juuri nyt.  Tapasin pari suomalaista kiipeilijää, jotka olivat tulleet Itävallasta edellisellä viikolla ja olivat sunnuntaina lähdössä Munchenin kautta takaisin kotiin.  Vuorikiipeilyyn säät olivat olleet tyydyttävät viime päivinä.

Sunnuntai-aamuna ei yleisöä juurikaan näkynyt autojen lähtöpaikalla ja itsekin viihdyin siellä vhän toista tuntia, lopulta palellen sen verran että päätin lähteä jatkamaan matkaa.

Tässä taas nopeutettua kuvaa mutkatiestä Chamonixista poispäin, uskomatonta, miten lujaa paikalliset pyyhältävät henkilöautoillaan alamäkeen, juurikaan nopeusrajoituksista välittämättä.  Ainoastaan yhdessä kohtaa ajetaan hitaammin, tietysti tutkan kohdalla...
Ja vielä kuvia autoista, tietysti:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti