keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Vaarallinen tyhjennyspaikka

Kotimatkalla poikkesimme tyhjennyspisteeseen paikassa Aire de Service Royans-Vercors, 26730 La Baume-d'Hostun.  Ihan normipalvelupisteen näköinen, ja auto ajettiin tyhjennyskourun päälle.  Mutta, autosta tullessa ulos, tuo "valkoinen" vesipiste onkin saastan, ja suoraan sanottuna p..kan peitossa... Ensimmäiseksi joutuu katsomaan, mihin onkaan astunut ja seuraava reaktio on kengänpohjien tarkistus ja takaisin autoon.  Kun auton siirtää pois tyhjennyalustalta, alkavat alustan nurkissa olevat vesisuuttimet lirittämään vettä, ja sitä sieltä suhisee sitten viisi minuuttia, tarkoituksena huuhtoa alustalle jääneet roippeet.

Hetken piti miettiä, mikä logiikka tässä oikein on, mutta vedentulon loputtua pääsi vähän lähemmäksi lukemaan vesipisteeseen kiinnitettyä ohjetta:


Aivan, tyhjennä sekä harmaavesi, että vessakasetti suoraan auton alla olevaan kouruun, joka huuhtoutuu sitten, kun auto ajetaan pois...  Typerä ajatus ja vielä huonompi toteutus... Eikä todellakaan tee mieli ottaa puhdasta vettä autoon.3 kommenttia:

 1. Ranska on ihan paras maa matkailuautoille kun tuntee heidän Air systeemit. Itse käytän pääasiassa vain niitä tai sitten satunnaisia kyläparkkeja. Tuollaiseen vesisysteemiin en ole törmännytkään mihin te pahaksi onneksi törmäsitte! Multa jää vedet ottamatta niistä paikoista missä wc-kasetti pitäis huuhdella samasta hanasta kuin raikas vesi tulisi ottaa, juu, ei kiitos.Bonne route pour vous en France :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoittanet Air -> Aire de camping-car paikkoja. Kyllä ne ovat ok kunnossa, mutta poikkeuksia aina löytyy...

   Pistä viestiä, jos liikut täällä Juran ja Geneven seuduilla! Turvallisia kilometrejä!

   Poista
 2. Juuri näitä tarkoitan, oivia paikkoja, kuukausi meni niitä kierrellessä elo-syyskuun vaihteessa, tai siis niissä yöpyessä. Katselin tuossa sun blogilistaa ja luetuissa blogeissasi onkin tuon ranskalaisen perheen blogi, jonka kanssa tuli paljonkin vietettyä aikaa viime talvena:), mutta joiden reissu ei päättynyt kovinkaan hyvin http://nomadish.blogspot.gr/2014/04/one-nightmare-story.html . Erittäin mukava perhe:). Viestiä tulee jahka siellä liikun:)

  VastaaPoista