sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Talvirenkaista Ranskassa vielä...

On täälläkin tapana, joillakin autoilijoilla, vaihtaa kitkat talveksi alle. Lähinnä muut kuin perusranskalaiset sitä harrastavat.  Tosin, vuoriston tuntumassa asuvat ajavat kyllä kitkoilla ympäri vuoden, mutta silloin niiden kunnosta ja pidosta ei ole takeita tosipaikan tullen.

Nastarenkaista (Pneus cloutés) on Ranskassa tietysti oma säädöksensä:  ne ovat sallittuja marraskuun 11. päivää edeltävästä lauantaista seuraavan vuoden maaliskuun viimeiseen sunnuntaihin.  Voisiko asiaa yhtään ranskalaisemmin enää ilmaista?  Nastarenkaat voidaan laittaa alle ajoneuvoihin, joiden kokonaispaino ei ylitä 3,5 tonnia, sekä kunnan omistamiin kuljetusajoneuvoihin ilman painorajaa.  Nopeusrajoitus on 90 km/h nastarenkailla ajettaessa.

Hälytysajoneuvot, tienpitoon varustetut ajoneuvot sekä vaarallisia aineita kuljettavat ajoneuvot voidaan niinikään varustaa nastarenkailla, ja tällöin niiden maksiminopeus on 60 km/h.

Nyt en enää ihmettele, miksi hälytysajossa olevat ambulanssit ja paloautot ohitetaan paikassa kuin paikassa talvikaudella, eiväthän ne saa ajaa kovempaa!

http://www.service-public.fr/actualites/002555.html

http://fr.wikipedia.org/wiki/Pneu_d'hiver

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti