torstai 5. helmikuuta 2015

Ammattina matkailu

Tunturirallin jälkeen sunnuntaina varasin paikan moottorikelkkasafarille Lapland Safaris Groupilta. Retki oli illalla ja nimeltään Aurora Borealis, eli revontulet.  Osallistujia oli viisi, pariskunta Singaporesta, toinen pari Kanadasta ja minä.  Retken johtajana turvallisuuskoulutuksen piti Pantse englanniksi sorauttaen ranskalaista ärrää, kuten allekirjoittanutkin, ja hänen apunaan oli Marion, joka paljastui Lyonin läheltä kotoisin olevaksi ranskalaisneidoksi.  Marion työharjoittelu Lapissa oli kahden kuukauden mittainen ja hän vannoi palaavansa takaisin heti kun on mahdollista.  Jälleen yksi Suomelle sydämensä menettänyt ranskalainen!

Kelkkasafari lähti liikkeelle Ounasjoen jäätä pitkin ja ajettuamme reilu 14 kilometriä, tulimme kääntöpisteeseemme, kodalle, jonne Pantse viritti tulet.  Saimme lämmintä mehua ja kun nuotio oli palanut hetken aikaa, kaivoi Pantse repustaan makkaroita, joita saimme käristää tulessa.  Samalla tutustuimme muihin osallistujiin ja kävi ilmi, että singaporelaispariskunta oli lomamatkalla Suomessa ennen muuttoaan Ranskaan opiskelemaan...

Kanadalaispariskunta olikin ihan tarkoituksella safarilla, heillä oli tavoitteena nähdä ja kuvata revontulia.  Miehen puhelimen sovellus ilmoitti juuri sopivasti, että revontuliaktiviteetti oli alkanut hetkeä aikaisemmin ja hän vietti aikaa kauempana kodasta yrittäen saada kuvattua taivaan valoja.  Pian hänen puhelimensa hyytyi pakkasessa ja hänkin tuli kotaan nuotion lämpöön.  Kävi ilmi, että he ovat ammattimaisia matkailijoita ja bloggaajia, jotka ovat myyneet omaisuutensa Kanadassa ja ryhtyneet kiertämään maailmaa.  Parhaiksi paikoiksi he mainitsivat Turkin sekä Marokon, kenties lämmön vuoksi.

Pete ja Dalene Heck revontulia ihailemassa Hetassa.  Kuva Pete Heck.
Heidän nettisivunsa, Hecktic travels, on hyvä esimerkki siitä, kuinka matkailu ja busineksen teko voidaan yhdistää tuottavasti.  Pariskunta kiertää luennoimassa sekä matkailusta, että bloggauksesta ja tekevät yhteistyötä suurien yritysten kanssa, rahoittaen näin oman työnsä. Ovathan he hyvin avoimia ja helposti lähestyttäviä ihmisiä, ei ihme, että he ovat menestyneet tekemisissään. Pariskunta nimettiin National Geographyn "Travallers of the year 2014" palkinnon saajiksi!

Suomen matkallaan heillä ei juuri ollut hiljaista hetkeä, kyseisen sunnuntain aamuna he olivat kelkkailleet Kemissä, siirtyneet Rovaniemelle ja illalla siis uudelleen kelkkailemassa.  Maanantaina oli ohjelmassa porosafari, tiistaina huskysafari ja siirtyminen Hettaan.  Hetassa he viimein näkivät revontulet.  Matka jatkui Tampereelle ja Rantasalmelle sekä Savonlinnaan.  Facebookissa voi seurata heidän matkaansa, saa nähdä poikkeavatko he täälläpäin, esitin kutsun ja majoitustarjouksen, mikäli tälle kulmalle Ranskaa tulevat.

Paluumatkalla kodalta tehtiin vielä mutka läheisen vaaran rinteelle, jos revontulia näkyisi sieltä paremmin, mutta ei, ei ollut mitään näkyvissä.  Viimeinen siirtymä takaisin kelkkaparkkiin ajettiin Ounasjoen jäätä pitkin kylmässä viimassa ja kyllä olikin mukava päästä takaisin lämpöisiin sisätiloihin!1 kommentti:

  1. Kelkkasafari, ai että kuulostaa hyvältä! Ihan mun suosikkivempele :)

    VastaaPoista