tiistai 5. toukokuuta 2015

FFCC, Ranskan karavaanarien ja telttailijoiden kattojärjestö mielenkiintoisine etuineenFédération Française de Camping et de Caravaning eli FFCC on Ranskan karavaanariyhdistysten kattojärjestö, kuten SF-Caravan Suomessa. Jäsenmaksu on vuodelle 2015 32,50 euroa ja sillä saa melkoisen etupaketin:

FFCC on vaikutusvaltainen järjestö, joka on toiminut virallisesti tunnustettuna järjestönä vuodesta 1973 lähtien. Se edustaa noin kutta miljoonaa karavaanaria, telttailijaa sekä vakituisemmin niinsanotuissa "mobile home"-tyyppisissä majoituksissa asuvaa. Lisäksi se toimii leirintä-alueiden ja matkaparkkien asiantuntijana niin valtionhallintoon kuin palveluiden käyttäjiinkin päin.

Matkailuajoneuvon vakuutusta tarjotaan 30 prosentin alennuksella normaaleista hinnoista, tästä pyydän tarjouksen, kunhan saan jäsenyyteni vahvistettua.

Alennuksia on tietty luvassa, 130 yhteistyökumppania tarjoavat lehtiä, varusteita, matkoja, palveluita, ja näistä kaikista eduista on oma julkaisunsa.

Leirintä-alueita löytyy yhteistyökumppaneina 1600 kappaletta Ranskassa, sekä näiden lisäksi yli 500 matkailuautoparkkia, joissa on kiinteä hinta yhden yön pysäköinnille, sisältäen palvelut.

Kansainvälinen leirintä-aluekortti on luonnollisesti jäsenyydessä mukana, sekä jatkuvasti ylläpidetty 34:n maan listaus 9700:sta palvelu- ja matkaparkista.

Paperiversioina löytyvät ilmaiseksi kirjasia aloitteleville karavaanareille, leirintä-alue ja matkaparkkioppaita, maksullisina löytyvät tarkemmat matkaoppaat Eurooppaan ja muutamaan alueeseen Ranskassa.

Näihin etuihin tulee tutustuttua, kunhan kaikki materiaali saapuu postissa. Huomasin, ettei järjestöllä ole lippua/viiriä, tai edes tarraa kaupan, ainoastaan tuulitakki tai kauluspaita, jossa on logo. Täällä ei ole tapana tuoda julki "puoluekantaansa" tai jäsenyyttään julkisesti.

Taustatietoa FFCC:stä:

- perustettu 1938
- tunnustettu kansalliseksi järjestöksi 1973, toimii noin 6 miljoonan matkailun parissa työskentelevän tai matkailijoiden edustajana
- 120 000 jäsentä, joista 65 000 suoria jäseniä ja loput 80 matkailuyhdistyksen kautta
- 10 ilmaista julkaisua
- seuraavat kumppanit tarjoavat alennuksia FFCC:n jäsenille:
- 1450 leirintä-aluetta 
- 130 kumppania turismiin ja vapaa-aikaan liittyen
- yli 500 matkailuautoparkkia palveluineen


Mielenkiintoisena yksityiskohtana ja ranskalaiseen kulttuuriin kuuluvana osana on mahdollisuus tilata lisenssi eli jäsenyys FFN järjestöön, joka koko nimeltään on la Fédération Française de Naturisme. Siis naturismin eli nudismin oma järjestö, jonne kuka tahansa tätä ajatusmaailmaa kannattava ja nudismia harrastava voi liittyä. Jäsenetuina saa alennusta yöpymisistä naturisteille tarkoitetuilla leirintä-alueilla sekä vapaa-ajan vietosta asiaankuuluvissa lomakeskuksissa.


FFN:n jäsenyhdistys Orleansissa järjestää 13. kesäkuuta 2015 Mölkkyturnauksen! Osoite on 1181 rue des Cormes, 45 590 ST CYR EN VAL. Muistakaa, että asu ei ole vapaa, vaan siellä viskotaan pulikoita ilman rihmankiertämää! Ja suomalaisetko hulluja kännykänheittoineen ja akankantokisoineen? No, ehkä tämä tapahtuma ei vielä ylitä kansainvälistä uutiskynnystä...


2 kommenttia:

  1. Katseleppa hyväksyvätkö ulkomaalaisia ulkomailla vakituisesti asuvia jäsenekseen ?
    On monesti ollut mielessä ottaa selvää mutta on aina jäänyt.


    T: bavaria

    VastaaPoista
  2. Ei missään ole mainintaa, etteikö ulkomailla asuva ulkomaalainen voisi liittyä jäseneksi, erikseen kysytään osoite ja maa, ja vähän alempana on kysymys syntymäpaikasta ja kansallisuudesta. Passin/ID-kortin numero ja myöntämispaikka ovat vapaaehtoisia tietoja annettavaksi. Näinollen kaikki ovat tervetulleita jäseniksi.

    VastaaPoista