maanantai 22. kesäkuuta 2015

Kesän aloitus!

Suomessa on juhlittu keskikesän juhlaa Juhannusta, mutta Ranskassa kesä alkoi virallisesti vasta 21. kesäkuuta!  Vuodenajat ovat jaettu alkamaan ja loppumaan auringon liikkeiden mukaan, eli kesä kestää syyskuun 23. päivään asti, jonka jälkeen alkaa syksy.

Kesän alkaminen tuntuu siksikin loogiselta, koska koulut ovat vielä käynnissä.  Viimeinen koulupäivä tänä vuonna Ranskassa lienee heinäkuun kolmas.  Näin ollen koululaisten kesäloma sijoittuu juuri kesään, kouluthan alkavat uudestaan syyskuun alkupuolella.

Ranskassa tämä kesäpäivänseisaus on musiikin päivä.  Yllätyksekseni löysin Wikipediasta suomenkielisen artikkelin Fête de la Musique-tapahtumasta, joita järjestetään ympäri Ranskaa juuri nimenomaisena ajankohtana.  Itseäni hämmästytti artikkelissa oleva kritiikki tapahtumaa kohtaan, mutta sehän on kopioitu suoraan ranskankielisiltä sivuilta.  Tuo kritiikki on ehkä kohdistettu suurissa kaupungeissa oleviin tapahtumiin, sillä pienissä kylissä ja kaupungeissa musiikkijuhla kokoaa yhteen niin lapset, nuoret kuin aikuisetkin.  Tietysti väkimäärän kasvaessa lieveilmiöt ja mielensäpahoittajat saavat enemmän huomiota, joten jos ensi vuonna aioitte mennä musikkijuhliin, niin valitkaa paikaksi joku muu kuin Pariisi tai muu suurkaupunki.

Tässä kuvia ja tunnelmia meidän kylämme tapahtumasta vuonna 2015.  Juhlapäivä sattui sunnuntaiksi, jonka vuoksi väkeä ei ollut kovinkaan paljoa liikkeellä.  Maanantain koulu- ja työpäivä vaativat kunnon ranskalaiset yöunet...
Baarin 80-luvun discoteema

Ei tapahtumaa ilman Crepes:siä, siis täytettyjä lettuja ranskalaisittain

Ruokateemalla menään alkuilta

Mairien edessä oli sitten perinteisiä ranskalaisia lauluja

Viinibaarissa trendikkäästiEi kommentteja:

Lähetä kommentti