maanantai 23. maaliskuuta 2020

Rajoituksia tiukennetaan 23.03.2020

Ja taas kiristetään rajoitusruuveja.  Ulkoilla saa maksimissaan tunnin päivässä ja sen alle yhden kilometrin päässä kotoa. Edelleen ulkoiluun tarvitaan se lupalappu, mutta kuinka siihen suhtaudutaan, jos kauppajonossa menee kauemmin kuin tunti, saati sitten apteekkijonossa?

Vielä on saanut jossain pitää viikottaisia ulkoilmatoreja, mutta niiden järjestäminen on nyt kielletty. Tosin, ranskalaiseen tapaan, sitä voi poiketa, jos kaupunkin katsoo, että tuoretavaroiden kaupittelu on välttämätöntä.  Vastuun torin aukiolosta ottaa tietysti pormestari.

Presidentti Marcon muistutti uskontokuntia, että kaikki kokoontumiset kunkin uskonnon juhliin huhtikuussa tulee perua, niin kristittyjen ja juutalaisten pääsiäisenviettoon kuin myös muslimien Ramadanin alkamiseen.  Kristittyjen pääsiäinen on 6.-13. huhtikuuta, juutalaisten Pesah 9.-16. huhtikuuta ja Ramadan alkaa 23. huhtikuuta.

Pääministerin puheessa todettiin myös, että rajoitukset tulevat jatkumaan todennäköisesti alkuperäisestä kahdesta viikosta pidempään.

Tämä tulee koettelemaan todella paljon ranskalaisia. Nykyisiäkään rajoituksia ei tahdota noudattaa, mutta edelleen mietin, tuleeko tämä aika muuttamaan ranskalaisuutta ja mihin suuntaan.

Muita päivän tapahtumia tiedotusvälineistä poimittuna:

Tuoretuotteiden, lähinnä kasvisten kasvattajat ovat pulassa, koska edellämainittu kielto toreista iskee pahiten juuri heihin.  Kuitenkin oman kaupunkimme suurin kauppias, joka pyörittää täällä Hyper U-nimistä markettia ja Super U-liikettä toisessa kaupungissa, ilmoitti, että hän haluaa ottaa tuotteet suoraan tuottajalta ja pyysi heitä ottamaan yhteyttä.  Pian alkaa parsa-aika ja tyypillisesti niitä myydään teiden varsilla tienpientareilla ja pysähdyspaikoilla. Nythän tämä ei onnistu ja parsaa ovat pian pellot pullollaan.  Samalla tavalla pientuottajat myyvät vihanneksiaan ja hedelmiään, joten toivottavasti saamme parsat ja muut tuoretuotteet Hyperiimme.

Moottoriteillä on hiljaista.  Rekat kuljettavat tavaroita, mutta henkilöautoja ei juurikaan liiku.  Paitsi välttämättömimmät kuljetukset, jota saadaan nopeammin henkilöautolla kohdennetusti jaettua.  Tällaisessa ajossa oli myös henkilöauto, jossa kyydissä sairaalatarvikkeita ja neljä henkilöä.  Nopeusvalvontaa kuitenkin tehdään kulunvalvonnan lisäksi ja tämä auto väläytti tutkaan 185 km/h moottoritierajoituksen ollessa 110 km/h. Mitään syytä ylinopeudelle ei löytynyt ja kuljettajalta otettiin kortti pois.  Seuraava kuljettajaksi sopiva hyppäsi rattiin ja matka jatkui. Tutka välähti taas 20 kilometriä myöhemmin ja nopeudeksi mitattiin 159 km/h.  Raskauttava tekijä tällä kuljettajalla oli se, että hän oli saanut ajokortin vasta kolme päivää aikaisemmin. Voi vain kuvitella, minkälainen keskustelu on paikalla käyty, mutta uutiseen oli kirjattu tämän jälkimmäisen kuljettajan kommentti poliiseille; "Oletteko te vielä töissä, vaikka liikkumisrajoitukset ovat voimassa?".  Tarkempaa tietoa ei ole autokunnan myöhemmistä vaiheista.

Cagnes-sur-Mer:issä suoritettiin lupavalvontaa ja poliisit pysäyttivät autoja tiedustellakseen matkan tarkoitusta ja lupalappuja. Ylsi pysäytetyistä autoista kuitenkin kiihdytti liikkeelle uudestaan ja vaarantaen poliisien hengen.  Yksi poliiseista otti aseen esiin ja ampui auton perään, mutta takaa-ajoon eivät lähteneet.  Siis - 1. paetaan poliisia puuttuvan lupalapun vuoksi (tai jtn muuta) ja 2. poliisi ampuu heti.  Jäämme odottamaan jatkoa tälle tapahtumalle.

Suuri huolenaihe sairaudesta paranevilla ranskalaisilla on maku- ja hajuaistin puuttuminen.  Voi vain kuvitella kuinka elämän tarkoitusta joutuu miettimään, kun burgundinpata tai kukkoa viinissä ei maistu enää millekään saati sitten se oma mielipunaviini saattaakin olla korkkivikainen, eikä sitä maista!!! Sitten onkin sama juoko kalan kanssa punkkua vai pihvin kanssa valkkua, parasta ostaa musta viinilasi, niin väri ei haittaa.

Ha, tuossa olikin aasinsilta tähän meitä lähellä olevaan asiaan. Uusi viinitarha on saanut kolme riviä taimia.  Ne istutettiin koneellisesti, mutta maaperä on niin kivistä, että seuraavien taimien istustus jouduttaneen tehdä käsin.  Ja tässä tilanteessa työvoiman saaminen istutushommiin voi olla haasteellista. No, tänä vuonna istutettavat taimet antavat ensimmäisen sadon vuonna 2024!Vanhat viinitarhat ovat alkaneet avata silmujaan, nyt sääennuste muuttui siten, että kylmä jakso lyheni muutamaan päivään ja sateet eivät tulekaan.  Kyllä tässä vettä odotetaan, mutta ei maa ole kuiva vielä, sen huomasin kukkapenkkejä kunnostaessani.  Kymmenen senttiä on kuivanlaista, mutta sitten löytyy kosteutta. Tämä tarkoittaa uusia kasveja istuttaessa, että kastelua ei saa unohtaa, mutta jo kasvavat kasvit voivat hyvin.  Vähän lisälämpöä tarvittaisiin.Nurmikko kasvaa hyvin ja siinä on mukava loikoilla ja vahtia tilaa.  Tässä MurhaMartta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti