lauantai 21. maaliskuuta 2020

Viides päivä kieltoaikaa Ranskassa


Tänään lauantaina lienee liikkumisrajoituksia venytetty äärimmilleen, koska koko Alpes-Maritime:n departementissa on ulkonaliikkumiskielto öisin 22-05.  Antibesissa otettiin dronet käyttöön valvontaan Nizzan lisäksi.

Täällähän ei siis tapahdu yhtään mitään. Paitsi, luonto herää siihen, että ihmiset eivät liiku eivätkä autot ajele, vaan ennennäkemätön rauhallisuus laskeutuu kaikkialle.  Eläimet varmasti ottavat kaiken hyödyn irti tästä tilanteesta ja siksi meilläkin on pidettävä huolta sähköpaimenen toiminnasta, muuten villisiat ottavat komennon puutarhassa.

Tänään oli taas aurinkoinen ja lämmin päivä kylmän yön jälkeen, alkuviikosta onkin sitten ennusteessa vesisadetta ja paljon kylmempää muutamaksi päiväksi.  FB muistutti kahden vuoden takaa kuvalla, tähän aikaa silloin meillä oli maa valkoisena - lumesta.

Aamukävelyllä koirien kanssa vaihdoin pari sanaa alempana joen varressa olevien talonomistajien kanssa, heillä sekä kolmessa muussa talossa oli käynyt murtovarkaita viikolla.  Varkaat osasivat laskea yhteen 1+1, sillä liikkumisrajoitusten alettua tiistaina, näihin kakkosasuntoihin ei siis olisi kukaan tulossa, joten sinne siis.

Olen täällä sanonut talon vieraille, että kaikki mikä ei ole naulattu kiinni, lähtee ennemmin tai myöhemmin kävelemään.  Meiltäkin on viety aurinkotuoleja, niiden pehmusteita ja pöytiä pihasta, kuten myös nuorin koiramme!  Martta sentään saatiin takaisin, ja näiden varkauksien jälkeen asenteeni ventovieraita kulkijoita kohtaan on ensimmäiseksi varautunut.  Jos ei ole mitään todistettavaa asiaa vierailuun, pihaan ei ole mitään tulemista.  Tämä toimii hyvin ottamalla käyttöön yhtä aikaa ranskalaisen ylimielisyyden ja suomalaisen suorasukaisuuden ...

Mutta, muistetaan nyt pitää itsestä huolta ja välttää muita! Tässä meidän teemaamme sopiva suojainvinkki, löytyy myös roseena! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti